Over Simone

HET GEHEIM VAN DE KUNST IS DAARIN GELEGEN, DAT MEN NIET ZOEKT MAAR VINDT… Pablo Picasso

Zelfportret

Mijn naam is Simone Grootveld, al ruim 40 jaar getrouwd en de trotse moeder van twee prachtige volwassen dochters.

Beeldend kunstenaar.
Schilderen en tekenen is al lang mijn passie en sinds 2010 draag ik dat uit naar de buitenwereld in de vorm van exposities en deelname aan kunstroutes, kunstmarkten en wedstrijden. Schilderlessen heb ik o.a. gevolgd in Middelburg bij Andries Minderhout en in Breda bij Raymond Assink.

Op mijn site vindt je schilderijen in verschillende technieken, zoals acryl met paletmes en fijnschilderwerk met olieverf. Ik ga voor mijn werk op pad met mijn fototoestel, een stad in of de natuur en werk het in mijn atelier uit tot een realistisch of abstract schilderij.

Portretten maak ik in opdracht, bijvoorbeeld een portret van een kind of kleinkind of een portret van een overleden dierbare.

Pentekeningen maak ik o.a. van boerderijen en oude stadsdelen. In opdracht maak ik een pentekening van een huis, bijvoorbeeld na een verhuizing. Het oude huis wordt dan vereeuwigd.

In Zeeland voel ik mij thuis, omdat ik daar het grootste deel van mijn jeugd heb doorgebracht. Ik ben gek op het strand, de zee en de duinen en de prachtige luchten.

Creatieve begeleiding van kinderen.
In mijn kleine en gezellige atelier aan huis ondersteun ik kinderen op hun weg naar minder stress en spanningen, naar meer concentratie , meer zelfvertrouwen en een beter zelfbeeld.

Wat is mijn achtergrond?

In juni 2018 heb ik de opleiding Kunstzinnig Dynamisch Kindercoach bij De Kleine Tiki in Breda afgerond. Met mijn levenservaring , mijn opleiding en werk als pedagogisch medewerker en mijn werk als beeldend kunstenaar heb ik een stevige basis gelegd om kinderen te coachen en hen weer te laten stralen.